2024-től már elektromos autókat is gyártana a Xiaomi

2021. október 19. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Xiaomi 2024 első felétől saját elektromos autókat akar tömegesen gyártani – jelentette ki a kínai okostelefon-gyártó szóvivője kedden, írja a Reuters.

A kijelentés eredetileg egy befektetői rendezvényen hangzott el, először a helyi média vette át, majd később a vállalat is megerősítette, hogy valóban elektromos autókat akarnak gyártani három éven belül. A hírt Cang Ce-jüan (Zang Ziyuan), a Xiaomi nemzetközi marketingrészlegének egyik igazgatója a Weibo-oldalán is megosztotta.

A Xiaomi márciusban azt közölte, hogy a következő tíz évben körülbelül 10 milliárd dollárt fognak az új elektromosautó-részlegükbe fektetni, amelynek üzleti bejegyzése augusztusban zárult le. A bejelentés után a Xiaomi részvényeinek értéke 5,4 százalékkal emelkedett, jelenleg 22,5 hongkongi dollár az árfolyama. Május 12. óta ez a vállalat legnagyobb napi százalékos emelkedése.

A Xiaomi azt még nem közölte, hogy teljesen önállóan akarnak-e elektromos autókat gyártani, vagy pedig valamelyik autógyártó partnereként szállnának be az autóiparba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!