Mészáros Lőrinc cége 1,7 milliárd forinttal drágábban korszerűsíti a dunavarsányi szennyvíztisztítót

2021. október 18. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi árnál több mint 1,7 milliárd forinttal drágábban, nettó 4 milliárd 10 millió forintért korszerűsítheti a dunavarsányi szennyvíztisztítót Mészáros Lőrinc egyik cége – írja a Napi.hu.

A Mészáros és Mészáros Kft. és az EuroAszfalt Kft. konzorciuma 2017 szeptemberében még 2 milliárd 299 millió forintos árajánlattal nyerte el a dunavarsányi szennyvíztisztító telep technológiájának korszerűsítésre kiírt közbeszerzést. A mostani módosítást az ajánlatkérő NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. közölte hétfőn az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az áremelkedés konkrét okairól csupán annyit írnak, hogy: „olyan körülmények miatt, amelyet a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre”, valamint utalnak a közbeszerzési törvény megjelölt szakaszaira. A szennyvíztisztító korszerűsítését az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A Mészáros és Mészáros Kft. és az EuroAszfalt Kft. korábban az észak-magyarországi víz- és szennyvízberuházások kivitelezése során is dolgozott már együtt. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) keretében nettó 70 milliárd forintos keretösszeget nyertek el a beruházásokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!