500 forintos benzinárnál sokan letennék autójukat

2021. október 5. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán 8 forinttal emelkedik a benzin, 6 forinttal pedig a gázolaj ára, így egy liter 95-ös benzinért 473, egy liter gázolajért 484 forintot kell majd fizetni a benzinkutakon. Vannak olyan helyek, ahol 440 forint körüli áron tankolhatunk, de az autópályák mentén már az 500 forint fölötti ár a jellemző.

A Pulzus Kutató felmérése szerint a megkérdezettek 68 százaléka 500 forintos benzinárnál határozza meg azt az összeget, amelynél inkább kevesebbet használná autóját. A felmérés szerint az autósok több mint ötöde 600 forintnál gondolja át autózási szokásait, 8 százalék 800 forintnál 3 százalék pedig 1000 forintnál – részletezi a kutatást a Napi.hu.

A drágulásnak azonban még egyáltalán nincs vége, elemzők szerint a 600 forintos benzinár sem elképzelhetetlen.

A hétfői kétszázalékos drágulás után kedden reggel is folytatódott a kőolaj áremelkedése annak hatására, hogy az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők informális szövetsége, az OPEC+ a havi termelési kvóta eredetileg is tervezett napi 400 ezer hordós megemelése mellett döntött.

A hétfői döntést megelőzően voltak olyan piaci várakozások, hogy az OPEC+ napi 800 ezer hordós termelésnövelésről határozhat, hogy elejét vegye a kőolaj további drágulásának, ami már akár a globális gazdaság növekedését is lassíthatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!