Tállai: Automatikusan kézhez kapják a szülők az adó-visszatérítést

2021. szeptember 29. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tállai András újabb részleteket árult el a családi adó-visszatérítésről. Azt már eddig is tudtuk, hogy minden olyan gyerekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult, így összesen 1,9 millió szülőt érint az intézkedés.

Tállai viszont most egyértelműsítette, hogy február 15-ig automatikusan kézhez kapja mindenki a visszatérítést. Akinek a gyereke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul, neki is jár a pénz. 2021-ben szerzett jövedelem után az adó nemcsak annak a szülőnek jár vissza, aki a családi pótlékot kapja, hanem a házastársának is.

A politikus arról is beszámolt az MTI-nek, hogy a gyermeküket egyedül nevelő elvált szülők mellett azoknak az elvált szülőknek is jár a visszatérítés, akik a saját háztartásukban felváltva gondozva nevelik a gyermeket, és emiatt a családi pótlékot 50-50 százalékos összegben kapják.

Az intézkedéscsomag a költségvetést 600 milliárd forinttal terheli meg. A további részletekről ebben a cikkben írtunk, például arról is, hogy a visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma. A visszatérítés jár a vállalkozóknak is, az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók visszakapják a 2021-ben befizetett szja-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!