Magyar kisebbségi tulajdonosa lehet az ország Auchan áruházainak

2021. szeptember 1. – 17:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jellinek Dániel üzletember érdekeltségébe tartozó Indotek Csoport lehet a magyar Auchan-áruházakot birtokló leányvállalatok kisebbségi befektetője.

Az Indotek és az Auchan Magyarország közös szerdai sajtóközleménye szerint az Auchan Csoport Holdingja, az ELO kizárólagos tárgyalásokat kezdett az Indotekkel, hogy „kihasználva az egymás közötti szinergiákat, továbberősítsék hosszú távú gazdasági pozíciójukat a hazai piacon”, és stratégiai együttműködésre lépjenek.

A sajtóközlemény megjegyzi, hogy az Auchan áruházai közül már most is több olyan bevásárlóközpontban található, ami az Indotek Group tulajdonában van. A közlemény szerint az Auchan számára egy kiemelkedő ingatlanpiaci ismerettel rendelkező és a logisztikai piacon is jelen lévő kisebbségi befektetői partner további fejlődési lehetőséget jelenthet, ami azt vetítheti elő, hogy a stratégiai megállapodás lényege, hogy az Indotek kisebbségi tulajdonos lehet.

A stratégiai megállapodás megvalósulásához a magyar Gazdasági Versenyhivatal
jóváhagyása szükséges.

Jellinek Dániel a Forbes 100 leggazdagabb magyarja listáján a kilencedik helyre került a 170 millárd forintos vagyonával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!