Az alapító eladta élete fő művét, már teljes egészében Csányié az ország egyik legnagyobb magánklinikája

2021. augusztus 31. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az alapító gerincsebész eladta a maradék üzletrészét, így teljes egészében egy Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó cég tulajdonába került az egyik legnagyobb magyar magánklinika, írja a Népszava.

A Budai Egészségközpontot tulajdonló vállalkozásának maradék üzletrészét is eladta Varga Péter Pál gerincsebész, az intézmény alapító tulajdonosa. A tulajdoni hányadát Csányi Sándor OTP-vezér cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. vásárolta meg, így a Bonitás részesedése 100 százalékra nőtt. Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegért cserélt gazdát élete fő műve, Varga Péter Pál azt válaszolta: ez üzleti titok, de annyit elárult, milliárdos tételről van szó.

„Javában zajlik az új kórháztömb építése, és annak a finanszírozásába már nem tudok beszállni, ezért úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet” – indokolta döntését Varga Péter Pál. Az építkezés mintegy 35 milliárdos projekt. Varga hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi szerkezet változása nem érinti a betegellátást, és az intézmény vezetője továbbra is ő marad.

A Budai Egészségközpont egyébként nem csak magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt. 16 éve közfinanszírozással operálnak különösen súlyos gerincbetegeket, és a járvány alatt Covid-betegeket is fogadtak és gyógyítottak.

Az Mfor cikke szerint 2020-ban a magánegészségügyi cégek közül a legnagyobb árbevételt 2019-hez hasonlóan a Synlab Magyarország produkálta. A második legnagyobb forgalmat a Budai Egészségközpont könyvelhette el, 2020-ban több mint nyolcmilliárdos árbevételük volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!