A globális mikrocsiphiány miatt két hétre leáll az esztergomi Suzuki-gyár

2021. augusztus 30. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

A kecskeméti Mercedes-gyárhoz hasonlóan az esztergomi Suzuki-gyár is kénytelen kényszerű leállást tartani a globális mikrocsiphiány miatt, közölte a cég az Új Szóval, amely arról így, hogy a gyár szeptember 6-18. között áll le.

A leállás alatt a gyár minden érintett munkatársának pihenőnapokat biztosít, melyeket transzfernapok segítségével a munkaidőkereten belül később pótolnak. „Kihasználva a termelési szünetet vállalatunk számos, az éves beruházási tervben szereplő innovációs programot valósít meg. Folytatjuk az »okosgyárhoz« kapcsolódó fejlesztések kiaknázását, újabb anyagmozgatási feladatokat automatizálunk, fejlesztjük munkatársaink közvetlen munkakörnyezetét. Anyavállalatunk környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban pedig újabb lépéseket teszünk a karbonsemlegesség felé” – közölte a cég szóvivője, Bonnár-Csonka Zsuzsanna

A Suzuki júliusban, szintén a mikrocsiphiány miatt egy ideig egy műszakra állt át a termeléssel.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom