A 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában, távközlési szuperholdingot építenek az állammal

2021. augusztus 25. – 17:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 4iG az Antenna Hungária Zrt. telekommunikációs cég többségi tulajdonosává vásárolhatta be magát – olvasható a cég közleményében. A vállalat Mager Andreával kötött együttműködési megállapodást, aki a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az állami cég tulajdonosi jogait gyakorolja.

A 4iG folyamatosan csak vásárol, legutóbb júliusban kötött nem kötelező érvényű előzetes megállapodást a PPF Telecom Grouppal, és ahogy akkor írtuk, ha rákeres a 4iG-re a Telexen, akkor láthatja, mennyi telekommunikációs és digitális fejlesztési céget szerzett meg a Jászai Gellért vezette vállalat.

Az Antenna Hungáriáról szóló közleményükben azt írták, hogy a megállapodás célja az, hogy „egy olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre, amely versenyképes piaci szolgáltatások mellett kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül”.

A szerződésben leírt tranzakciókkal a vállalat többségi tulajdonrészt szerezhet az állami cégben, de a végső döntés október vége felé születhet meg.

Így akarják a közeljövőben létrehozni a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát. Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója szerint az együttműködéssel jobban ki tudják majd szolgálni a lakossági és kormányzati igényeket.

„Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon” – olvasható a közleményben. 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban, és „a folyamatban lévő akvizíció lezárását követően pedig a tulajdonába kerül a kormányzati távközlési infrastruktúrával rendelkező, illetve azokat üzemeltető MVM NET Zrt. is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!