Sarka Kata és Vajna Tímea milliárdos vőlegénye közös céggel szállnak be az ingatlanbizniszbe

2021. augusztus 18. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Alaszka Investments Kft.-vel közösen BLTN Expansion Kft. néven alapított új céget Sarka Kata. Előbbi tulajdonosai Vajna Tímea vőlegényének, Ráthonyi Zoltánnak a családtagjai. A hárommillió forintos törzstőkével létrehozott BLTN Expansion ingatlan-adásvétellel foglalkozik, Sarka pedig a kisebbségi tulajdonosa, írja a 24.hu

A Ráthonyi család az egyik legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi láncról, a Reálról ismertek. Cégük, az Alaszka Kereskedelmi Kft. a Reál Hungária Kft. egyik alapítója, élelmiszer- és vegyi áru kis- és nagykereskedelemre specializálódott. De a Ráthonyi szülők kezében van az Alaszka 2000 Kft. nevű cég is, amely tavaly a Kempinsky hotel oldalában működő, Vajna-féle Nobu luxusétterembe is beszállt.

A Sarka Katával most üzleti kapcsolatba lépő, szintén ingatlanokkal foglalkozó Alaszka Investments Kft. tulajdonosa is az Alaszka 2000 Kft. A családi együttműködésnél azonban összetettebb lehet az üzlet, erre utal, hogy

az Alaszka Investmentsben és a BLTN Expansion Kft.-ben is cégjegyzésre jogosult a Matolcsy Ádám és Száraz István baráti körének tagjaként emlegetett Stofa György vállalkozása, a CrabCom Kft.

Sarka Kata és Vajna Tímea között a mostaninál volt már közvetlenebb üzleti kapcsolat is. Sarka volt férje, Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. 2013-ban szerezte meg a Magyarország Szépe Kft.-t, amely ekkor a Miss World, a Miss Earth és a Miss Universe szépségversenyek magyarországi licenctulajdonosa volt. A Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője Sarka Kata lett. A Miss Universe jogait később Andy Vajna vásárolta meg, aki szervezőnek a feleségét, Vajna Tímeát tette meg. A Miss Universe megszervezésére 2014 januárjában Sarka és Vajna Tímea közösen alapított céget, amelyből Sarka néhány hónap után kiszállt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!