Mészáros Lőrinc gyerekei is részt vehetnek a fóti filmstúdió megépítésében

2021. augusztus 18. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Fejér B.Á.L. és a Market közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit, írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítő alapján. A Fejér B.Á.L. Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltsége, a Market Garancsi Istvánhoz köthető.

A beruházás becsült összege közel 30 milliárd forint, ami még nőhet is, az összköltség 42 milliárd, amiről korábban itt írtunk. A kiírás szerint négy új, egyenként 2500 négyzetméter területű, eredeti hangfelvételre alkalmas műterem telepítése a feladat. Ezekből kettő-kettő egymás melletti épület, amelyek összenyithatók.

Ezek mellett egy reprezentatív fogadóépületet is fel kell építeni, „valamint a műtermek fejépületében, a műtermek üzemeltetéséhez szervesen kapcsolódó, különböző funkciójú kiszolgálóhelyiségek és új külön álló produkciós célú kiszolgáló épületeket kell építeniük, amelyeknek megújuló energiaellátása lesz”.

Fóton forgott egyébként például a The King (V. Henrik) Netflix-film Timothée Chalamet-val, a The Witcher (Vaják) Netflix-sorozat Henry Cavill-lel, vagy The Last Kingdom (Az utolsó királyság) sorozat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!