A Vodafone újra bevezeti a roamingdíjakat a briteknek Európában

2021. augusztus 9. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brexit miatt a Vodafone újra bevezeti a roamingdíjakat a kontinentális Európába utazó brit ügyfelek számára, írja a Sky News.

A négy nagy brit telefonos szolgáltató korábban úgy nyilatkozott, hogy a brexit miatt nem tervezik a roamingdíjak újbóli bevezetését Európában, de az EE júniusban meggondolta magát, és most a Vodafone is követi, várhatóan a jövő évtől emelik meg a díjakat.

Az Európai Unió néhány éve megtiltotta a roamingdíjak beszedését a telekommunikációs cégeknek, az EU és az Egyesült Királyság között létrejött kereskedelmi megállapodás azonban nem teszi lehetővé, hogy a britek megtarthassák ezt az előnyt. A Vodafone ugyanakkor közölte, az EU-tag Írországba utazó ügyfelek mentesülnek a díjak alól.

Megkérdeztük a Vodafone magyarországi PR-képviselőjét, hogy ez a változás hogyan érinti a magyar ügyfeleket. Például ha valaki innen megy az Egyesült Királyságba, akkor ő is magasabb díjakon tud-e majd telefonálni. Frissítjük a cikket, ha érkezik válasz a megkeresésünkre.

Frissítés aug. 10.

A vállalat sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy a Vodafone Magyarország ügyfelei továbbra is a Vodafone EU Roaming szolgáltatás részeként további költségek nélkül úgy roamingolhatnak az Egyesült Királyságban, mint bármely más EU-s tagállamban, sőt, a Vodafone EU Nemzetközi díjzónában is benne marad a továbbiakban is az Egyesült Királyság, vagyis azokban a csomagokban, ahol a benne foglalt perceket EU-s nemzetközi hívásokra is le lehet forgalmazni, az az Egyesült Királyságba is érvényes a továbbiakban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!