Cégtemetőben végezte a Sólyom Airways nemzeti légitársaság

2021. augusztus 07. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem kereken nyolc éve, hogy bejelentették, Sólyom Airways néven nemzeti légitársaság alakul, és le is szállt Ferihegyre az Álmos vezér névre keresztelt Boeing–737-500-as gép. Most viszont az Mfor írja, hogy az annak idején hatalmas tervekkel, három hónap 300 ezer utassal, illetve párizsi, londoni és brüsszeli járatokkal számoló vállalkozás egy cégtemetőben kötött ki.

A megszűnő Malév helyét átvenni kívnnó légitársaság azonban 2013-ban nem kapta meg a megfelelő engedélyeket, a két egykori pilóta által indított vállalkozás a József körút 69. szám alatt található közismert cégtemetőbe került.

A Sólyom Airwaysnek 2016 és 2019 között nem volt bevétele. Az Mfor azt is írja, hogy a földi kiszolgálással foglalkozó Malév GH felszámolója nemrég árulni kezdte a társaság ingóságait, de egyelőre nem túl nagy sikerrel. Ezek főleg ruhák, cipők és cateringeszközök voltak.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.