Kiderült, mennyit keres egy kezdő pénztáros az IKEA-nál

2021. július 20. – 14:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas hallgatás után az IKEA elárulta, mekkora bruttó kezdőbérre számíthatnak két különböző munkakörben a hozzájuk jelentkező munkavállalók.

A pandémia miatt nem történtek elbocsátások, sőt, a munkatársak létszáma 13 százalékkal növekedett ebben az időszakban – mondta a Pénzcentrumnak Iváncsics Elíz, a cég People & Culture menedzsere.

A toborzás jelenleg is folyik: több mint 60 nyitott pozícióba több mint 100 munkatársat keres a lakberendezési áruházlánc. A kezdőbérek kapcsán a vezető két munkakörről nyilatkozott.

Egy kezdő teljes munkaidős pénztáros alapbére bruttó 240 ezer forint, míg egy kezdő eladóé 260 ezer forint. Erre jönnek rá a pótlékok és egyéb juttatások, mint például a kedvezményes dolgozói étkezés. Ezekben a pozíciókban a munkatársak hétvégén és délutáni műszakban is dolgoznak, ami az alapbérüket megközelítőleg 15 százalékkal emeli meg.

Az IKEA-nál 2021-ben a munkatársak bére átlagosan közel 10 százalékkal emelkedett. A béremelés mértékét három tényező határozza meg: a munkakör (munkavállaló bére a bérsávhoz viszonyítva), a teljesítményértékelés és a kompetenciaszint.

A legnagyobb mértékben a minőségellenőrök, a lakberendezési tanácsadók, a főpénztárosok, az eladási csoportvezetők és az eladó munkatársak bére növekedett. De átlag felett növekedett a pénztárosok, az éttermi munkatársak és vevőszolgálati munkatársak bére is – derül ki a cikkből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!