Pécsen nyitott meg a 150. Aldi

2021. július 08. – 15:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön átadták a 150. Aldi áruházat, az üzletet Pécsen nyitották meg, a beruházással pedig az Aldi mintegy 20 új kereskedelmi munkahelyet hozott létre, írja az MTI.

„Pécs több okból különleges számukra, 2008 áprilisában ugyanis itt adták át az első négy magyarországi üzletük egyikét, 2018-ban pedig informatikai szolgáltatásokat nyújtó központot nyitottak”

– mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az élelmiszer-üzletlánc több mint tíz éve, 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 150 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben, és mintegy 4400 munkavállalót foglalkoztat.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a cég 2020-ban 292 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el a 2019. évi 246 milliárd forint után. A társaság tavalyi adózás előtti eredménye 11,5 milliárd forintot tett ki a 2019. évi 7,3 milliárd forinttal szemben.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom