Elektromos teherbicikli-flottára adnak 400 milliós állami támogatást

2021. július 7. – 22:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kerékpárosklub közleményében azt írta, hogy javaslatukra állami támogatást kapnak szeptembertől azok a cégek, amelyek elektromos rásegítésű teherkerékpárokat állítanak be áruszállításra.

A pályázat keretösszege 400 millió forint lesz, egy kerékpárra 450 ezer forint állami támogatás igényelhető, maximum öt biciklire vehet fel egy cég támogatást. Első körben így összesen 850 kerékpár állhat forgalomba.

Az MK szerint a teherbicikli-flották furgonokat válthatnak, amivel enyhíthetők a forgalmi és parkolási problémák, csökkenthető a levegőszennyezés és a zaj. A teherbringáknak nincs szükségük nagy rakodóterületre, nem okoznak olyan problémákat, mint a gyakran szabálytalanul megálló kisteherautók.

Néhány cég már itthon is használ cargobicikliket, de még nem annyira elterjedt a használatuk, mint Nyugat-Európában, a remények szerint ezen változtathat most ez a pályázat.

Hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük a cégeknek és a vásárolni kívánt bringáknak, arról a Magyar Kerékpárosklub oldalán olvashat részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!