Kedvezményes, zöld lakáshitelt vezet be az MNB

2021. július 6. – 15:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legfeljebb 2,5%-os, végig fix kamatozású, lakossági ügyfelek által legalább BB energetikai besorolású újépítésű lakások vásárlására vagy építésére felvehető lakáshitel bevezetését tervezi 2021 októberétől a Magyar Nemzeti Bank.

A 200 milliárdos keretösszeggel meghirdetett, a kifutó NHP-hoz (Növekedési Hitel Program) hasonlóan jegybanki refinanszírozású Zöld Otthon Program várhatóan októberben indul el – jelentette be Virág Barnabás alelnök a Portfolio.hu tudósítása szerint.

Az MTI szerint a programok további részleteit a következő hetekben egyeztetik a piaci szereplőkkel. Az MNB ezúttal is 0 százalékos kamat mellett biztosít majd refinanszírozási forrást a hitelintézeteknek, amelyet azok legfeljebb 2,5 százalékos, a futamidő végéig rögzített ügyleti kamat mellett hitelezhetnek tovább a lakossági ügyfeleknek.

A program keretében magas energiahatékonyságú új lakások, családi házak építésére, illetve vásárlására nyújtható hitel, legfeljebb 70 millió forint összegben és maximum 25 éves futamidővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!