Vágujhelyi Ferenc lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új elnöke

2021. június 24. – 16:16

frissítve

Vágujhelyi Ferenc lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új elnöke
Vágújhelyi Ferenc, a NAV új elnöke – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Mihály pénzügyminiszter leváltotta Sors László eddigi elnököt.

Távozik posztjáról Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter az adóhivatal informatikai fejlesztésével magyarázta, hogy a bűnüldözés felől érkező korábbi vezetőt most egy informatikus váltja fel.

A Pénzügyminisztérium azon tárcák közé tartozik, ahol nem annyira gyakoriak a váltások a vezetők körében, de Varga Mihály az utóbbi időben több fontos poszton cserélt, így a kincstár élén is.

Varga a távozás kapcsán méltatta a NAV eredményeit, a hivatal valóban a sikeres hivatalok közé tartozik, sok informatikai fejlesztéssel (online pénztárgépek, kötelező elektronikus számlázás) segítette a gazdaság transzparenciáját és javította a költségvetés helyzetét.

Vágujhelyi Ferenc korábban már dolgozott a NAV-nál mint informatikai elnökhelyettes, majd a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetője volt.

Hadházy Ákos képviselő Facebook-bejegyzésében megemlékezett arról, hogy éppen a NAV volt az egyik érintettje a Microsoft nagy kormányzati informatikai botrányának, amiről itt írtunk részletesebben még az Index színeiben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!