Az év végéig átjárhatóak maradnak a Szép-kártyák alszámlái

2021. június 21. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

Tállai András államtitkár szerint az intézkedések pénzt hagynak a cégeknél, segítik a megfáradt dolgozók rekreációját, de támogatják a vírus által sújtott turisztikai ágazatot is.

A Szép-kártya kedvező szabályai több mint 50 milliárd forintot hagyhatnak az érintetteknél az idén. A csaknem felére csökkentett adó mellett a munkavállalóknak adható összeg is megduplázódott, a kedvező szabályok a kormány egyik újabb döntése nyomán az év végéig fennmaradnak – nyilatkozta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Mint elmondta, nemcsak az adócsökkentés marad az év végéig, de a Szép-kártya egyes alszámlái is átjárhatóak maradnak december 31-ig. Az átjárhatóság lényege, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya (Szép-kártya) egyes alszámláira utalt béren kívüli juttatás bármelyik másik alszámlánál is felhasználható.

A kormány 2020. április 22-től kezdődően megfelezte a Szép-kártya adóterhét, ami tavaly április 21-én még 32,5 százalék volt, azóta 15 százalék, és ez az év végéig így is marad. A kedvezményes adókulccsal adható, turizmusra költhető, rekreációs keretösszeg csaknem a duplájára, 450 ezer forintról, 800 ezer forintra emelkedett.

Az év végéig az egyes alszámlákra továbbra is emelt összegben adható támogatás: a szálláshelyre 400 ezer forint, a vendéglátásra 265 ezer forint, a szabadidőre 135 ezer forint, és mivel az alszámlák átjárhatóak, így a Covid idején megfáradt, kimerült dolgozók bármelyik Szép-kártya zsebből kifizethetik például a fürdőbelépőt, vagy kiegyenlíthetik a szállásdíjat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!