Demonstrációra készülnek az egészségügyi szakdolgozók

2021. június 18. – 09:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A MESZK szerint a frontvonalban harcolók ennél többet érdemelnek.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szerint a szakdolgozói társadalom anyagi és erkölcsi értelemben is többet érdemel. Ezért a kamara levélben fordult a szakdolgozói bérrendezés miatt a belügyminiszterhez, az emberi erőforrásokért felelős miniszterhez, de a levelekre érdemi válasz nem érkezett.

A MESZK meglátása szerint a tíznapos, két év alatt kivehető pótszabadság nem kellő mértékű ellentételezés, a szakdolgozók nem ezt várták a frontvonalon eltöltött szolgálatuk elismeréseként. A növekvő elégedetlenségre utaló jelzések alapján a szervezet országos felmérést indított, a kérdőívet 9421 egészségügyi szakdolgozó töltötte ki.

Ebből az derült ki, hogy a válaszadók 17,2 százaléka (1623 fő) tervezi, hogy még ebben az évben vagy a közeljövőben elhagyja az egészségügyet. A válaszadó egészségügyi szakdolgozók 77,8 százaléka (7325 fő) felhatalmazta a MESZK-et egy országos demonstráció megszervezésére.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.