Demonstrációra készülnek az egészségügyi szakdolgozók

2021. június 18. – 09:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A MESZK szerint a frontvonalban harcolók ennél többet érdemelnek.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szerint a szakdolgozói társadalom anyagi és erkölcsi értelemben is többet érdemel. Ezért a kamara levélben fordult a szakdolgozói bérrendezés miatt a belügyminiszterhez, az emberi erőforrásokért felelős miniszterhez, de a levelekre érdemi válasz nem érkezett.

A MESZK meglátása szerint a tíznapos, két év alatt kivehető pótszabadság nem kellő mértékű ellentételezés, a szakdolgozók nem ezt várták a frontvonalon eltöltött szolgálatuk elismeréseként. A növekvő elégedetlenségre utaló jelzések alapján a szervezet országos felmérést indított, a kérdőívet 9421 egészségügyi szakdolgozó töltötte ki.

Ebből az derült ki, hogy a válaszadók 17,2 százaléka (1623 fő) tervezi, hogy még ebben az évben vagy a közeljövőben elhagyja az egészségügyet. A válaszadó egészségügyi szakdolgozók 77,8 százaléka (7325 fő) felhatalmazta a MESZK-et egy országos demonstráció megszervezésére.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom