Kína tényleg egyre jobban odacsap a kriptopénzeknek

2021. június 07. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt időszakban sokat szigorítottak Kínában a kriptovaluták szabályozásán, és a hétvégén újabb korlátozásokat vezettek be: a helyi Twitternek megfelelő Weibón jó pár, kriptovalutával kapcsolatos fiókot blokkoltak, írja a Guardian.

És elemzők szerint további szigorítások várhatók, a várakozások szerint az illegális, kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységeket egyre jobban próbálják összekapcsolni az ország büntetőjogi rendszerével.

Múlt hónapban a kínai államtanács közölte, keményen fellép a bitcoinbányászat és -kereskedelem ellen, napokkal azután, hogy három iparági testület betiltotta a kriptovaluta-alapú pénzügyi és fizetési szolgáltatásokat.

A hétvégén megtagadták a hozzáférést több, széles körben követett, kriptovalutákkal kapcsolatos Weibo-fiókhoz, azzal az üzenettel, hogy mindegyik fiók törvényt sért.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass