Két és fél milliárdért újíttatja fel a Bálnát a Magyar Turisztikai Ügynökség

2021. június 7. – 17:45

frissítve

Két és fél milliárdért újíttatja fel a Bálnát a Magyar Turisztikai Ügynökség
A Bálna kulturális, kereskedelmi, szórakoztató és vendéglátóipari központ épülete Budapesten 2020. december 20-án – MTI/Máthé Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva

Még márciusban írtak ki közbeszerzést a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vagyonkezelésében álló Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ felújítására, szigetelésére, fejlesztésére. Többek között díszkivilágítás kiépítésére is, ugyanis, ahogy a kiírásban fogalmaztak: „a Bálna egyedi, különleges formája nappal a dunai látkép meghatározó része, az épület megjelenése önmagában is turisztikai vonzerővel bír. Sötétedés után ebből a pozitív hatásból azonban semmi nem érezhető az épület megfelelő megvilágításának hiánya miatt”.

Mostanra meg is van a nyertes kivitelező: a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. végezheti a munkát, nettó 2 milliárd 586 millió forintért, írja a Napi.hu.

„A nyertesnek a héjszerkezetnél vissza kell bontania a szorítóprofilokat és körtányérokat, majd azok és környezetük megtisztítása után kell visszaépíteni az elemeket. Ezt követően 13 784 méter hosszban speciális kent szigeteléssel kell ellátni a profilokat. Másik feladat az épület díszkivilágításának kiépítése. A Bálna a héjszerkezethez kapcsolódóan 1061 darab RGB LED lámpát kap, míg a régi közraktárépületeknél 184 lámpa és 249 méter LED vonalvilágító adja a diszkivilágítást. A felújítás keretében – egyebek mellett – a III./B jelű épületben lesz új vizesblokk és megújul a kiállító- és a rendezvény terem is” – írja a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!