Szigetszentmiklós, Érd és Dunakeszi a kiköltözők kedvenc célpontja

2021. június 04. – 06:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is a fővárosi agglomeráció, ezen belül a Szigetszentmiklósi járás a legkedveltebb ingatlanpiaci célpont, idézi az MTI az Otthon Centrum ingatlanközvetítő hálózat tanulmányát, amiben az ország különböző településeinek vándorlási többletét, az oda- és az onnan elköltözők arányát elemezték.

A fővárosi agglomeráció minden járását, és egész Pest megyét pozitív vándorlási mérleg jellemezte az utóbbi években. Népességarányosan a szigetszentmiklósi járás, majd Budakeszi, és Ráckeve térsége könyvelte el a legnagyobb vándorlási nyereséget 2019-ben.

A trend megállíthatatlan, és a pandémia okozta ingatlanpiaci leállást leszámítva töretlen irányú. Évtizedes ingatlanpiaci tapasztalat, hogy gazdasági konjunktúra idején többen költöznek ki az agglomerációba, mint ahányan a városba.

A legtöbb adásvétel a legnagyobb településeken és vonzáskörzetükben történt. A legfrissebb vándorlási adatokkal azonos időszakban, tehát 2019-ben a szigetszentmiklósi járás településein 2100, az érdi járásban 1600, a dunakeszi járásban 1350 tranzakció volt.

A Központi Statisztikai Hivatal 2020. évi előzetes adatai alapján a legtöbb tranzakció szintén a szigetszentmiklósi járásban volt 819, amelyet az érdi és gödöllői járás követett 794 tranzakcióval. A sort a szobi járás zárja 170 tranzakcióval.

A járvány és a hozzá kapcsolódó korlátozások miatt az emberek elkezdték keresni a nyaralótérségekben lévő ingatlanokat, de a befektetési célú vásárlók érdeklődése is nőtt, nemcsak a Balatonnál, de a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is. Erről korábban itt írtunk részletesen>>>

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!