300 százalékos adókedvezményt kapnának azok a cégek, amelyek pénzt adnak az ezermilliárdokkal telepakolt NER-alapítványoknak

2021. június 3. – 07:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány 300 százalékos társasági nyereségadóalap-kedvezményt adna azoknak a cégeknek, amelyek támogatnák a vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartású egyetemek alapítványát – vette észre a Népszava a parlament törvényalkotási bizottsága elé terjesztett módosító javaslatban.

Erről a mai ülésen tárgyal a bizottság, a kormány-előterjesztését a fideszes többség valószínűleg megszavazza majd. A 2022-es adócsomagban így egy, az alapítványokat támogató cég adóalap-kedvezménye az adományozott összeg 300 százaléka lehetne, de maximum a nyereség összegéig lehetne az adót csökkenteni, vagyis a befizetett összeg többszörösével csökkenthetnék adóalapjukat.

Szakács László, a törvényalkotási bizottság MSZP-s tagja szerint az intézkedéssel akormánypárti delegáltakkal feltöltött egyetemi alapítványok és az adományozó cégek is nyerészkedhetnek.

Itt írtunk arról, hogy ezermilliárdnyi közvagyon alapítványokba szervezését szavazta meg a Fidesz, amivel tulajdonképpen elkezdődött a hatalomátmentés. Főként egyetemekről van szó, de kastélyt, földet és sok egyebet is érint. A cél a NER életben tartása lehet arra az esetre, ha Orbán Viktor veszítene 2022-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!