Több százmilliós osztalékot tudott kivenni cégeiből Mészáros Lőrinc öccse

2021. május 31. – 08:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 693 millió forint osztalékot fizetnek ki Mészáros János három nagyobb cégénél, a Pegazus Trade Kft.-nél, a Herceghalom Interat Zrt.-nél és a Híd-Tám Kft.-nél – írja a 24.hu.

A három cégnek és a mezőgazdasági Agro-Felcsút Kft.-nek tavaly együtt összesen 14,3 milliárd forintos forgalma volt, közel 800 millió forinttal több, mint 2019-ben.

Az adózott eredményük ugyanakkor valamelyest csökkent, tavaly „csak” 1023 millió forint volt, míg 2019-ben 1,2 milliárd forint.

Bátyja, Mészáros Lőrinc cégeihez hasonlóan Mészáros János vállalatai is hasítanak az állami közbeszerzéseken az elmúlt években. A Híd-Tám Kft. például nettó 2 milliárd 569 millió forintért végzi el a Lillafüredi Állami Erdei Vasút felújításának mélyépítési munkáit, míg a Herceghalom Interat Zrt. a 24.hu cikke szerint a Magyar Közúttól kapott zsíros megrendelést.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass