A fővárosi önkormányzatok az idén 36 milliárd forintnyi ingatlant értékesíthetnek

2021. május 25. – 08:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok a kiadás, kevés a bevétel, a főváros és a kerületek üzlethelyiséget, ipari csarnokot, lakásokat, telket, villát, volt iskolát, sőt egész lakóházakat is eladnak.

Budapest és a kerületek összesen csaknem 36 milliárd forintot gyűjtenének be az ingatlanértékesítésből – írja a Népszava.

A főváros maga hetvenkét darab ingatlan értékesítését tervezte be, amelyből nettó 8,2 milliárd bevételt vár. A kerületek toplistáját Óbuda-Békásmegyer vezeti, amely 2021-ben csaknem 4 milliárd forint értékű ingatlant ad el, a II . kerület 2,84 milliárd bevételt remél, a XVI. kerületben 2,65 milliárd az ingatlanértékesítési cél, Józsefváros önkormányzata 2 milliárd forint bevételre számít.

Egymilliárd feletti összeget remélnek ingatlanaik eladása után Zuglóban, Erzsébetvárosban, Újpesten és Újbudán is, de akad olyan kerület is (Csepel), amelyik a tavalyi kiárusítás után csak néhány tízmillió forintra számít, de feleannyi ingatlant értékesítene Ferencváros is.

Az önkormányzatok ingatlanvagyonuk eladásával próbálják betömni a járvány alatti védekezés extraköltségeit, illetve a válság és a kormányzati intézkedések miatt drasztikusan csökkenő iparűzési adó, parkolási díj és bérleti díjbevételek után tátongó hiányt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!