A magyar infláció mértéke a legmagasabb az EU-ban

2021. május 19. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Áprilisban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció az Európai uniós országok közül – írja az Eurostat jelentése alapján a Portfolio. Itthon 5,2 százalékos a pénzromlás üteme, a lengyeleknél 5,1, a harmadik helyen álló Luxemburgban viszont már csak 3,3.

Arról, hogy hogyan lehetne visszafordítani az inflációt ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Áprilisban az éves alapú inflációs átlag az unióban 2 százalék volt, márciusban 1,7, az eurozónában pedig 1,6. Az eurozónában az energiaipar járult hozzá leginkább az infláció növekedéséhez (0,96 százalékpont), amit a szolgáltatások (0,37 százalékpont) és az élelmiszer, italok és dohánytermékek követtek (0,16 százalékpont).

A teljes jelentést itt tudja megnézni.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom