Elektromos Skodákkal bővül a GreenGo hazai flottája

2021. május 04. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája – közölte az autómegosztással foglalkozó vállalat. Az új járműpark májustól fokozatosan lesz elérhető a felhasználók számára, a következő hónapokban további bővülés várható.

Nem csupán az autók száma növekszik, hanem a flotta összetétele is színesedik: az eddigi VW e-Up-ok mellett Skoda Citigo e iV-kel újít májustól az e-carsharing szolgáltató. A Citigók az e-Up-okhoz egészen hasonló konfigurációval,

de dupla akkora hatótávval rendelkeznek.

„Bár továbbra is a fenntartható városi közlekedés a GreenGo legfőbb célja, de az elmúlt időszakban egyre többen választanak a hétvégi kiránduláshoz, vidéki kiruccanáshoz is zöld megoldást. Mi pedig szeretnénk, ha ezt azok is kényelmesen tehetnék meg, akik egy kicsit messzebbre merészkednek, így olyan, a meglévő flottánk autóihoz hasonló felszereltségű és kompaktságú e-autókkal bővítünk, amikkel az eddiginél többet, dupla annyit utazhatnak egy töltéssel” – mondta el Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

Elektromos Skoda Citigo – Fotó: Daniel Pier / Nurphoto via AFP
Elektromos Skoda Citigo – Fotó: Daniel Pier / Nurphoto via AFP

A mostani bővítés során 18 Citigo e iV-t Budapesten, 12-t Prágában állítanak be a forgalomba, amiket az e-Up-okkal megegyező percdíjon-, és a bevezető időszakban azonos napidíjon is bérelhetnek a greengózók.