Már kérelmezhetik a közmunkások a havi több tízezer forintos elhelyezkedési juttatást

2021. április 15. – 09:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A meghirdetett időpontban, április 15-én ismét elindult a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, aminek célja, hogy a közmunkások mielőbb elhelyezkedjenek a versenyszférában. A kormányzat ezt azzal szeretné segíteni, hogy a programba belépőket bónuszokkal jutalmazzák abban az esetben, ha már a közfoglalkoztatási szerződésük lejárata előtt munkát vállalnak a piacon. Minél előbb lép ki valaki, annál több juttatást kaphat, de ez legfeljebb havi 45 600 forint lehet, amit utólag adnak majd oda.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtöki sajtóközleményében azt írja, hogy félmilliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre a programra, ami Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint 1-2 ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedését segítheti.

Elhelyezkedési juttatásra jogosult a mezőgazdasági idénymunkát végző közfoglalkoztatott is, akinek napi díjazása 2 ezer forint, egy hónapra tehát akár 62 ezer forintot is kaphat. A résztvevők nettó keresete így a minimálbérrel számolva mintegy 160 ezer forint lehet, a korábbi bevételük közel háromszorosa. Ezt a családi adókedvezményekkel még tovább növelhetik.

A részletes dokumentumokat a munka.hu oldalon érhetik el az érdeklődők. Kérelmet a helyileg illetékes kormányhivatalokhoz, a járási és fővárosi kerületi hivatalokhoz lehet benyújtani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!