Több tízezer forintnyi bónuszt kaphat, aki hamarabb hagyja ott a közmunkát

2021. április 10. – 08:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Április közepén ismét elindítja a kormány a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, aminek célja, hogy a közmunkások mielőbb elhelyezkedjenek a versenyszférában. Hogy ezt motiválják, a programba belépőket bónuszokkal jutalmazzák abban az esetben, ha már a közfoglalkoztatási szerződésük lejárata előtt munkát vállalnak a piacon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóközleménye szerint minél hamarabb lép ki valaki a közfoglalkoztatásból, annál több támogatáshoz jut, mivel a közfoglalkoztatásából hátralévő időre kapja meg utólag a havi 45.600 forintot. Elhelyezkedési juttatásra jogosult a mezőgazdasági idénymunkát végző közfoglalkoztatott is, akinek napi díjazása 2 ezer forint, egy hónapra tehát akár 62 ezer forintot is kaphat. A résztvevők nettó keresete így a minimálbérrel számolva mintegy 160 ezer forint lehet, a korábbi bevételük közel háromszorosa. Ezt a családi adókedvezményekkel még tovább növelhetik.

A program részleteire vonatkozó dokumentumokat annak indulásakor, április 15-én teszik közzé a munka.hu oldalon. Kérelmet ezt követően lehet majd benyújtani a helyileg illetékes kormányhivatalokhoz, a járási és fővárosi kerületi hivatalokhoz. A Gazdaságvédelmi Alapból finanszírozott program keretösszege 500 millió forint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!