Gyorsan rendeletet módosítottak, mert rájöttek, hogy nincs megfelelő gyakorlata az államkincstár új vezetőjének

2021. április 7. – 14:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendeletet módosítottak az államkincstár új elnöke, Bugár Csaba miatt, mert rájöttek, hogy a kinevezettnek nincs közigazgatási gyakorlata, ezért beírták, hogy a pénzügyi is jó – szúrta ki a Hvg.hu.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke március elején váratlanul lemondott, majd idő előtt menesztették a mellé kijelölt miniszteri biztost is. Aztán ahogy a Telex is megírta, Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon bejelentette kedden, hogy Bugár Csaba közgazdász kerül a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöki pozíciójába.

Bugár sokféle pénzügyi intézménynél dolgozott, államkincstári kinevezéséhez azonban módosítani kellett a vonatkozó kormányrendeletet.

Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy a Magyar Közlönyben kihirdették, hogy a rendeletben szereplő eredeti „elnökké szakirányú felsőfokú iskolai végzettséggel, legalább ötéves közigazgatási gyakorlattal és legalább ötéves vezetői tapasztalattal rendelkező magyar állampolgár nevezhető ki” mondatba beszúrták, hogy „közigazgatási vagy pénzügyi” gyakorlatot várnak el. Ez szerdától hatályos, tehát az új kinevezés is csak mától felel meg a jogszabálynak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!