1,6 milliárdért nem volt megfelelő vevő, most 2 milliárdot kérnek az ország egyik legdrágább szőlőbirtokáért

2021. április 7. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megemelték az eladási árát a Balaton-felvidék és talán az egész ország egyik legdrágább szőlőbirtokának, a Liszkay Borkúriának, írja a Megveszlak blog.

A Balaton északi partjától néhány kilométerre lévő Monoszlón található birtokot egy ideje már eladásra kínálják, 2017-ben még 5 millió euróért árulták, ami nagyjából 1,6 milliárd forintnak felelt meg akkor. Azóta sem találtak megfelelő vevőt, viszont az ár már magasabb, jelenleg 5,5 millió eurót, vagyis mai árfolyamon nagyjából 2 milliárd forintot kérnek érte.

Az ingatlan Liszkay Mihály borbirtokaként vált ismertté, aki 1956-ban hagyta el Magyarországot. Először Hollandiában telepedett le, ahol 24 évesen megnyitotta az első éttermét. 1975-ben Kanadába költözött, ahol egy hatalmas birtokot igazgatott a Sziklás-hegységben. A rendszerváltás után hazajött, és újra vállalkozni kezdett a Balaton-felvidéken – írják. A birtokra egy vadászaton talált rá véletlenül a 2000-es évek elején. Akkor csak egy kiégett szőlőföld és egy több száz éves romos pince volt rajta.

Az eladás okáról Liszkay korábban azt mondta: „A kúria eladása mögött nincs semmi misztikum, semmi, ami sürgőssé tenné annak értékesítését. (…) Egy ideje már foglalkoztat a gondolat, hogy élveznem kellene a rám váró, megérdemelt pihenést, s a kúriának pedig egy lelkes, fiatal tulajdonost találjak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!