Nincs benzine? Menjen gyalog, holnapig érdemes várni a tankolással!

2021. március 31. – 11:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bolondok napján ugyanis csökken a jövedéki adó és így az üzemanyagok ára is.

Figyelem, olcsóbb lesz a benzin! Van, amiben szeretünk spórolni, van, amiben nem. A tankolásban például mintha inkább tudatosak lennénk. Megkeressük az olcsóbb kutat, kivárunk, ha tudjuk, hogy benzinárcsökkentés jöhet, vagy kihúzzuk valahogy az olasz szakaszon a sítúráról hazafelé, mert Ausztriában olcsóbb a benzin.

Ha egy 40 literes tankolásnál 10 forinttal olcsóbb benzint találunk, akkor 400 forintot is megtakaríthatunk. Máskor meg mintha nem lenne jellemző ez az óvatosság. Svájcból mocsok drága hazatelefonálni, de azért mégis simán elmeséljük percekig, hogy milyen büdös fondübárban jártunk, és egy pillanat alatt három tankolás megtakarítását buktuk el.

A Holtankoljak.hu beszámolója alapján most ilyen spórolási helyzet áll fenn. A héten ugyanis a szokásostól eltérő időben változnak a hazai üzemanyagárak. A szerdai és pénteki árváltozás elmaradt (e napokon nem változnak az üzemanyagárak), viszont a 2021. április 1-től érvényes jövedéki adóváltozás miatt, csütörtökön változik a 95-ös benzin és gázolaj átlagára is.

Az előbbinek bruttó 6 forinttal csökken a literenkénti ára, a gázolajnak pedig bruttó 12 forinttal csökken az átlagára. Így szinte azonos szintre kerül a két üzemanyag átlaga, ami az alábbi lesz:

  • 95-ös benzin: 421 Ft/liter,
  • gázolaj: 422 Ft/liter.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!