Lázár után az agrárminiszter is kiszorítaná a kiskereskedelmi multikat

2021. március 22. – 17:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János után Nagy István agrárminiszter is szóvá tette, hogy a külföldi kiskereskedelmi multik „túl sok nyereséget visznek ki az országból” – derült ki a miniszter Növekedés.hu portálnak adott interjújából.

Nagy stratégiai fontosságúnak tartja a kiskereskedelmet, mivel szerinte „olyan mértékű nyereség képződik a szektorban, majd ezt követően hagyja el az országot, amit nem lehet annyiban hagyni”.

Az agrárminiszter szerint az ágazatból befolyó forrásokat fejlesztésekre lehetne költeni, illetve az áringadozás is kivédhetőbb és a piac is egyszerűbben szabályozható lenne, ha a kiskereskedelem nagyobb hányada lenne magyar kézben.

A minisztert Lázár János korábbi, kiskereskedelemre vonatkozó kijelentése miatt kérdezték. Lázár ugyanis arról beszélt, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása (ilyenek például az Aldi és Lidl), és hogy nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni. Lázár János később magának ellentmondva úgy fogalmazott, hogy nincs erre jogi lehetőség.

A külföldi multik magyarországi állásáról, a hazai kiskereskedelmek teljesítményéről, illetve a Lázár által említett protekcionista módszerekről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!