Étteremszámláit, otthonának kidekorálását is az OTP-nek számlázta ki a 260 milliót sikkasztó régióvezető

2021. március 12. – 07:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már fiatalként is érdekesnek találta a banki világot, vonzotta, hogy a dolgozók csinos ruhákban járnak, és a matematikát is szerette F. Balázs, akiről a napokban derült ki, hogy az OTP régióvezetőjeként 260 millió forintot sikkasztott.

F. Balázs történetét részletesen a HVG írta meg, ebből néhány érdekesebb részlet:

  • „nullától huszonnégy óráig mindenhol a céget képviselem”, mondta magáról egy interjúban még 2008-ban;
  • a vádirat szerint alig három évvel a régióvezetős kinevezése után belekezdett a sajátos bizniszébe: saját és családja kiadásait is a bankkal fizettette meg;
  • így például a fonyódi családi nyaralások – egyébként fiktív – étteremszámláit az OTP-nek állíttatta ki;
  • az OTP-vel szerződésben álló dekorációs céggel csináltatta meg az otthonát;
  • a születésnapi buliját egy villányi pincészetben tartotta, a sokmilliós költségeket a bankkal fizettette ki, persze a tudtuk nélkül.

Ezt hét évig űzte, a vádirat szerint így jött ki a 260 milliós sikkasztás. A csavaros történetről további részleteket a HVG-ben olvashat.

A Telex az ügyben pár napja megkereste az OTP-t, amelynek illetékesei azt válaszolták, hogy belső vizsgálat szűrte ki az esetet, és maga az OTP tette a büntetőfeljelentést.

A pécsi ügyészség összesen 19 emberrel szemben emelt vádat, akik között bankárok, étterem-tulajdonosok és építési cégek vezetői is vannak. Az ügyészség pedig vádalkut ajánl majd: beismerés esetén ötéves letöltendő börtönt ajánlanak fel. Ha nem fogadja el, ennél akár többet is kaphat a bíróságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!