Olyan repülőjáratok indulnak Ausztráliában, amelyeknél az utasok nem tudják előre az úti célt

2021. március 3. – 14:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál Qantas légitársaság olyan repülőjáratokat indít, amelyeknek felszálláskor nem lehet tudni az úti célját, írja a BBC.

Az 1990-es években népszerűek voltak a kontinensen azok az egynapos kirándulások, amelyeknél az utasok beszálláskor nem tudták az úti célt. Most újra hasonló stratégiához nyúl az ausztrál Qantas, hogy ezzel is enyhítse a járvány okozta méretes bevételkiesést, és egyúttal fellendítse a belföldi turizmust.

Ezeken az egynapos kirándulásokon sokféle programot kínálnak majd, ki lehet próbálni a borkészítést, lehet búvárkodni vagy sznorkelezni a trópusi szigeteken, és persze ínyenc ételekkel kínálják majd az utazókat. Brisbane, Melbourne vagy Sydney repterein lehet majd igénybe venni ilyen szolgáltatást, a jegyek pedig nem lesznek nagyon olcsók, 730 ausztrál dollárért, azaz 170 ezer forintért lehet megvásárolni őket.

A Qantasnak korábban is voltak már extrém ötletei, volt, amikor „sehova sem tartó járatokra” lehetett jegyet venni. A koncepció lényege az volt, hogy a járat ugyanott szállt le pár órával később, ahol felszállt, közben elrepült a környék nevezetességei felett, amelyet az utasok a magasból szemlélhettek. Emiatt a környezetvédőktől sok kritikát kapott a cég, hiszen a repülőgépek működése során sok szennyező anyag jut a levegőbe.

A repülőtársaságok anyagi mélyrepülésben vannak az elmúlt egy évben a járvány miatt, rengeteg munkahely szűnt meg az ágazatban, a héten például a Thai Airways jelentette be, hogy a munkavállalói felétől kénytelen megválni a kereslet csökkenése miatt. Sok helyen a kormányok hatalmas állami támogatásokkal mentették meg a bedőlés szélén álló repülőtársaságokat. Ausztráliában az idén januári utasszám mindössze a 4 százaléka volt a tavaly januárinak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!