Közvetlenül az M6-os autópálya mellé kerül a kormány által támogatott dél-koreai óriásgyár Iváncsán

2021. február 17. – 10:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Iváncsa polgármestere szerint az M6-os autópálya mellé kerül majd az Iváncsára épülő dél-koreai elektromos akkumulátorgyár, írja a HVG 360.

Ahogy azt január 29-én mi is megírtuk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése szerint

„Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását valósítja meg a dél-koreai SK Innovation a Fejér megyei Iváncsán, amikor 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátorgyárat épít, és ezzel 2500 embernek ad majd közvetlenül munkát”.

A cég első két, Dél-Koreán kívüli gyára is Magyarországon működik, a vállalat úgy döntött, egy harmadik európai gyárat is felhúznak itt. A gyár elektromos autókba való akkumulátorokat fog majd gyártani, Szijjártó azt is mondta, „minden bizonnyal ez lesz a magyar beruházásösztönzés történetének legnagyobb egyszeri beruházási támogatása”.

A HVG információi szerint az eddigi legnagyobb ilyen beruházás 22 milliárd forintra rúgott, ezért Szijjártó szavaiból kiindulva a dél-koreai gyárra fordított támogatásnak ennél nagyobbnak kell lennie. A lap hozzáteszi, az egység 30 gigawattórányi akkumulátortermelésével az óriásgyár kategóriába esik: jelenleg az egész világon csak néhány ekkora gyár működik.

A lapnak Iváncsa polgármestere azt is elmondta, hogy az üzem az Iváncsa melletti ipari parkban lesz, közvetlenül az M6-os autópálya mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!