Helyettes államtitkár lett Bencsik Dávid, a Demokrata főszerkesztőjének fia

2021. február 16. – 11:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki a miniszterelnök Bencsik Dávidot – olvasható a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor a közlöny szerint az agrárminiszter, Nagy István javaslatára nevezte ki Bencsiket. A Hvg.hu azt írja, Bencsik Dávid – a Demokrata főszerkesztőjének, Bencsik Andrásnak a fia – nemrég még a külügynél dolgozott.

A lap felidézi, hogy a legutóbbi hír Bencsik Dávidról az volt, hogy Szijjártó Péter javaslatára megkapta a Kiváló Külgazdasági Attasé kitüntető oklevelet. A hírt csak egyetlen újság hozta le: a Demokrata.

Korábban édesapja, Bencsik András lap- és könyvkiadói tevékenységét támogatta menedzserként, ezalatt jött létre a Szkítia Könyvesbolt partnerhálózat. Egy rövid időre a Magyar Demokrata kiadóigazgatója is volt. 2006-ban Tarlós István kérésére elvállalta a főpolgármester-jelölt választási kampányának operatív részét, amely a 22+1 nap gyalog Budapesten nevet kapta. Tarlós akkor még nem nyert, de a sikeres 2010-es választást követően Bencsiket a főváros brüsszeli képviseletének élére nevezte ki. 2015-ben csatlakozott a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, és 2020-ig dolgozott Németországban külgazdasági attaséként az akkor újranyitott Stuttgarti Főkonzulátuson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!