23,2 milliárd dollárt keresett 2020-ban a világ 15 legjobb topmenedzsere

2021. február 11. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány miatt történelmi gazdasági beszakadás szemtanúi lehettünk 2020-ban, a világ topmenedzserei így is irtózatos pénzt kaszáltak a Guardian cikke szerint:

a világ 15 vezető hedge fund menedzsere több mint 23 milliárd dollárt, azaz 6800 milliárd forintnak megfelelő pénzt keresett tavaly.

Közülük is kiemelkedett Chase Coleman III, a Tiger Global Management alapítója, aki 3 milliárd dollárra tett szert egy év alatt a befektetéseivel, legalábbis a Bloomberg szerint. Ezzel nagyobb összeggel növelte a vagyonát 2020-ban, mint mondjuk Gambia, Bhután vagy Eritrea GDP-je, így – nem meglepő módon – minden idők legnagyobb hedge fund-keresetét hozta össze John Paulson 2010-es sikere óta, ő akkor 5 milliárd dollárt keresett azzal, hogy a 2008-as gazdasági világválság utáni kilábalásra tett.

Chase Coleman – Fotó: LinkedIn
Chase Coleman – Fotó: LinkedIn

A 45 éves Coleman és cége főleg a PayPalbe, a Google fölött álló Alphabetbe, illetve a házi edzést segítő kerékpárokat gyártó Pelotonba, illetve az otthoni munkavégzéshez elengedhetetlen Slackbe és Zoomba fektetett. Coleman általában jól érzi, melyik hullámra kell felülni, azzal, hogy korán beszállt a Facebookba, 1 milliárd dollárt keresett évekkel ezelőtt.

A Guardian cikke szerint mind a 15 legjobban teljesítő hedge fund menedzser férfi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!