Nyolcezer embert küld el világszerte a Heineken

2021. február 10. – 16:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Világszerte nyolcezer munkavállalójától válik meg a Heineken, írja a Reuters. A cég vezetése a drasztikus kiadáscsökkentés mellett döntött.

A holland vállalatnak, amely a világ második legnagyobb sörgyártója, a járványügyi korlátozások miatt kell meghúznia a nadrágszíjat. A terveik szerint az intézkedéssel kétmilliárd eurót spórolnak 2023-ig. A nyolcezres leépítéssel az állomány körülbelül 9 százalékát küldik el.

Nemcsak leépítést terveznek, hanem az egész szervezetet átalakítják, és szűkítik a termékpalettájukat is. Sokkal jobban előtérbe akarják hozni a prémium termékeiket, és az alkoholmentes italaikat, és erősíteni szeretnék a webes eladásaikat.

Kérdéssel fordultunk a Heineken hazai leányvállalatához, hogy a magyarországi munkavállalókat hogyan fogja érinteni az intézkedés. Beszámolunk róla, ha érkezik válasz a cégtől.

FRISSÍTÉS

Nem tervez tömeges elbocsájtást a HEINEKEN Hungária.

„A HEINEKEN anyacége által tegnap bejelentett intézkedések, amelyek globálisan összesen mintegy 8000 munkahelyet érintenek a vállalatcsoportnál, a magyar leányvállalatot nem kötelezik leépítésekre. A HEINEKEN elkötelezettsége töretlen magyar munkavállalói, beszállítói és fogyasztói iránt” – írta megkeresésünkre a vállalat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!