Felpörgött a bértámogatás kifizetése: már 98 százalékot elutaltak

2021. február 9. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány egyszerűsítette a bértámogatások kifizetésének adminisztrációját, az új szabályozás eredményeként a megítélt támogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az MTI-nek kedden.

A vállalkozások a megítélt 35,5 milliárd forintból 35 milliárdot már meg is kaptak, vagy a napokban megérkezik a számlájukra a pénz – részletezte. Mindez elmondása szerint 15 ezer vállalkozást érint, amelyeknél a dolgozók bérének felét 4 hónapra átvállalja a kabinet.

A lezárások által a legsúlyosabban érintett szektorok bértámogatást kaptak az államtól, az őszi gazdaságmentő csomag feltételei alapján már a dolgozók bruttó munkabérének 50 százalékának megfelelő összeget kaptak a foglalkoztatók (a legkisebb munkabér 150%-áig), ha vállalták, hogy nem küldik ez az alkalmazottakat. Csakhogy a bonyolult bürokratikus procedúra miatt a kifizetések nagyon megcsúsztak, sokan még a novemberre járó pénzt sem kapták meg januárban. Az elégedetlenségre adott reakcióként a kormány február elején döntött úgy, hogy előre megkapják a pénzt az érintettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!