Horrorvágóhidat záratott be a Nébih Perkátán

2021. február 04. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Iszonyatos állapotokat találtak a Nébih ellenőrei egy Fejér megyei vágóhídon, rögtön be is záratták. A hivatal közleménye szerint a Perkátán található helyszínen csaknem két tonna jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszerre bukkantak, ezeket kivonták ki a forgalomból.

A vágóhídi melléktermékeket (csontok, zsigerek, koponyák, bőrök, lábvégek) az udvaron egy féltető alatt, nyitott ládákban és a padozaton tárolták. Az engedélyezett üzem udvarára egy korábbi csőtörés során a szennyvíz is kijutott, és ott felhalmozódott.

Megdöbbentő módon az udvar hátsó részén a szabadban három, levágásra szánt szarvasmarha feküdt elhulláshoz közeli állapotban. Az állatok felállni sem tudtak, egyikük hátsó lábán kötelek voltak.

A vágóhíd takarítatlan, és rendkívüli mértékben szennyezett volt. A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben. A falakat, berendezési tárgyakat kosz borította. A dobogón és az egyik kézmosóban is belsőség volt. A helyiségben található – rendkívül szennyezett – eszközfertőtlenítők egyike sem működött és az eszközöket (kések, testhasító fűrész) szintén vér és egyéb maradványok borították.

A csomagolóanyag-raktárban rendkívül erős rágcsáló vizeletszag érződött, a csomagolóanyag és padozat rágcsálóürülékkel szennyeződött. A ládamosó helyiségben szintén rágcsáló nyomai (ürülék és rágásnyomok) voltak, továbbá a helyiségben található kétmedencés mosogató nem volt a csatornába bekötve, szennyvize a padozatra folyt.

A Nébih a súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét. A helyszínen fellelt 1940 kiló, nem nyomon követhető, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszernek pedig haladéktalanul elrendelte a forgalomból való kivonását, valamint megtiltotta forgalomba hozatalát. Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat.

Aki elmúlt már 18 éves, és van gyomra hozzá, az a helyszínen készült felvételeket is megnézheti. A látványra rátesz egy lapáttal a Nébih-videók szokásos horrorzenéje. (Tényleg csak erős idegzetűeknek ajánljuk!)

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!