Az Apple a Kiával közösen gyárthat elektromos autót

2021. február 3. – 23:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple a dél-koreai autógyártóval, a Kiával közösen kezdhet elektromosautó-gyártásba 2024-től. Koreai sajtóhírek szerint az Apple Inc. 3,6 milliárd dollárt fektethet az együttműködésbe. A hír hatására a Kia részvényeinek értéke 14,5 százalékkal emelkedett, írja a Bloomberg.

Már tavaly decemberben hír volt, hogy az Apple önvezető és elektromos autó gyártását tervezi. Akkor a Reuters a Kia anyavállalatával, a Hyundai-jal hozta kapcsolatba az Apple-t. Arról is beszámoltak, hogy az Apple saját akkumulátort fejleszt, amivel radikálisan csökkentenék a technológia árát és növelnék az autók hatótávolságát is.

A koreai DongA.com oldal szerint az Apple és a Kia február 17-én már meg is állapodhat. Az Apple-autók a Kia Georgia állambeli üzemében készülhetnek, a kezdeti céljuk évi százezer autó gyártása lehet, amit később évi négyszázezerre növelnének. Az elektromos Apple-autó elsősorban a Tesla és a kínai gyártók konkurense lehet.

Nem az Apple az egyetlen technológiai vállalat, amelyik az elektromos autók piacán akar terjeszkedni. A tajvani iPhone-összeszerelő Foxconn Technology Group a múlt hónapban közölte, hogy a kínai Zhejiang Geely autóipari csoporttal indít közös vállalkozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!