Rajtolhat Csányi, Garancsi és Hernádi tihanyi szállodaépítése

2021. február 02. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Mfor.hu szúrta ki, hogy megjelent a bontásra kiírt pályázat.

Egy bontási közbeszerzésből úgy tűnik, hogy megvalósítási szakaszba léphet Csányi Sándor OTP-vezér, Garancsi István (a Market Építő és a Mol Fehérvár FC résztulajdonosa), illetve Hernádi Zsolt Mol-vezér egyharmad-egyharmad arányban birtokolt tihanyi szállodaprojektje – írja az Mfor.hu.

A CDHT Hotel Projekt Kft. (amelynek az Opten.hu adatai szerint a három üzletember a végső haszonhúzója) kiírta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel megvalósításához szükséges bontási munka megtervezésére a közbeszerzési eljárást.

A felhívásból is kiderül, hogy a projekt állami támogatást is elnyert (a lap szerint 11,5 milliárd forintot). A Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle.

A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary cégcsoport birtokába. A kastély épülete helyi műemléki védettséget élvez, de ami körülötte van (raktárak, apartmanok, személyzeti szálló), azt bontani kell.

A 2017-ben útjára indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében 2030-ig 300 milliárd forint értékű szálláshelyfejlesztési beruházás valósulhat meg Magyarországon.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass