Mészáros Lőrinc lehet az új ásványvízkirály: színre lép az Aqua Lorenzo

2021. február 2. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi piacvezető, mostanában azonban hanyatló Aquarius-Aqua is a felcsúti vállalkozó csoportjába került.

El kell ismerni, ami klassz, az klassz. Mészáros Lőrinc cégbirodalmában ugyan eddig sem voltak ritkák a felcsúti milliárdosra utaló cégnevek, a Mészáros-csoport vagy a felcsúti futballisták mezén is látható Mészáros&Mészáros Kft. (itt érhető el a klub webshopja). Ám ezek csak korlátozottan csengtek jól.

Viszont a csoport ásványvizes cége, a herceghalmi Aqua Lorenzo Kft. tényleg olyan hangzású, mintha egy csodálatos, 12. századi firenzei kastélyban járnánk, kristálytiszta fürdővel az udvarban.

A G7 és a Forbes cikkei alapján maga Mészáros Lőrinc ásványvízpiaci terjeszkedése már nem ilyen üdítő történet, úgy tűnik, hogy ebben némi állami hátszelet is kapott a vállalkozó. Mindenesetre a Gazdasági Versenyhivatal ebben a közleményében engedélyezte azt, hogy az Aqua Lorenzo Kft. megvegye az Aquarius-Aqua Kft.-t.

Utóbbi az ország legnagyobb ásványvízgyártó üzeme volt egykoron, az albertirsai üzem főleg az alsó kategóriás ásványvizek piacán volt erős, de energiaitalt és üdítőt is gyártott, ám a tulajdonos áfacsalási ügye után az elmúlt években eljelentéktelenedett, 2019 végén csődvédelmet kért.

Mészáros Lőrinc nem új szereplő az ásványvízpiacon, de azért a bicskei Vivienvíz nevű cége nem volt túl jelentős, igaz, a MÁV-val volt egy nagy szerződése. A hazai piac számára izgalmas kérdés, hogy Mészáros Lőrinc mit tervez a piacon, hiszen ma nem igazán érdemi az albertirsai víz, de ha fejleszteni kell, biztosan vissza tud szerezni a korábbi magas piaci részesedésből.

Ma a hazai ásványvízpiacon az olasz San Benedetto-csoport (Magyarvíz, Lajosmizse), a szintén olasz hátterű Central Europe Mineral Water Holding (Szentkirály-Kékkúti) és a Coca-Cola (NaturAqua, Zalaszentgrót) a legfontosabb szereplők. Ők hárman nagyjából a piac 75 százalékát fedik le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!