Május végétől indulnak a magánvonatok Budapestről a horvát tengerpartra

2021. február 2. – 18:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tavalyi nyári debütálás után idén május 28-án újra indulnak magántulajdonú személyvasúti járatok Magyarországról az Adriára, de ezúttal nem Csornáról, hanem Budapestről. Egy vonatjegy 22-30 euró lesz.

Tavaly júliusban indult a világháború utáni első magyarországi magántulajdonú menetrend szerinti személyvasúti járat Rijekába Csornáról. A tesztidőszak jól sikerült, ezért a cseh Regiojet idén is elindítja éjszakai vonatait Prágából Fiumébe és Splitbe, de ezúttal a magyarországi megálló már Budapesten lesz. Az első vonat május 28-án, pénteken indul, és a Prága–Brünn–Pozsony–Budapest–Zágráb–Rijeka/Split vonalon közlekedik majd.

A Regiojet közleménye szerint februárban kezdik a jegyek előértékesítését; a teljes árak a tavalyival megegyező módon, 22 eurótól indulnak, egy irányban ülőhelyes kocsiban és 30 eurótól couchette (alvó) kocsiban. Az árak magukban foglalják a fedélzeti szolgáltatásokat és az ülőhely- vagy ágyfoglalást. A vonatokhoz Rijekában, Splitben és (Split felé) Gračacban saját autóbuszjáratok kapcsolódnak, amik összeköttetést teremtenek az összes népszerű nyaralóhellyel a horvát tengerparton az Isztriától Dubrovnikig.

A vonatok hasonló menetrenddel közlekednek, mint tavaly – délután öt óra körüli indulással Prágából, aztán esti indulásokkal Brünnből és Pozsonyból és éjfél előtt Budapestről. Az érkezés Zágrábba és Rijekába másnap reggel, Splitbe pedig kora délután lesz.

Június és szeptember folyamán a vonatok heti három alkalommal fognak közlekedni prágai és budapesti indulásokkal, Prágából és Budapestről pénteki, vasárnapi és keddi indulásokkal, illetve Horvátországból szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban a vonatok mindkét irányban naponta közlekednek majd.

A Regiojet a vonatot a már hagyományos partnereivel együttműködésben fogja közlekedtetni, Horvátország területén a HZ személyszállítás és Magyarország területén pedig a Continental Railway Solution Kft.-vel. A Regiojet vonatai Horvátországba a tavaly nyári szezon során közlekedtek először, összességében több mint 60000 utast szállítottak mindkét irányba. Az átlagos kihasználtsága a vonatoknak 90% fölötti volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!