Heineken: 540 milliós beruházás Sopronban

2021. január 12. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

Versenypiaci pozíciójának erősítése céljából 540 millió forintos beruházást valósít meg a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. a 125 éves soproni sörgyárban – jelentette be Szijjártó Péter kedden Sopronban az MTI tudósítása szerint. A magyar kormány 270 millió forinttal támogatja a beruházást, a holland társaság pedig vállalta, hogy megvéd 465 munkahelyet, emellett 85 százalékban hazai beszállítóktól vásárol alapanyagokat, tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Az pontosan nem derül ki a tudósításból, hogy mire költi a cég a pénzt, de Szijjártó szerint a hazai mezőgazdaság és a gazdálkodók is profitálhatnak a beruházásból majd. Az árpát, a bodzát és a meggyet is Magyarországról szerzi be ugyanis a Heineken, emellett a magyarországi komlótermesztés is egy a Heinekennel közösen elindított program segítségével indulhat újra.

A nyilvános adatok szerint a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. árbevétele 2019-ben 63,9 milliárd forint volt, 4,7 milliárd forinttal több, mint az előző évben. Adózott eredménye 4,03 milliárd forintra nőtt, 1,4 milliárd forinttal többre a 2018. évinél.

A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. a holland székhelyű Heineken csoport tagja, a soproni gyárban közel százféle terméket gyártanak. A cég legutóbb 2018 tavaszán jelentette be, hogy kétmilliárd forint saját forrásból harminc százalékkal bővíti a soproni gyár kapacitását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!