A NAV idén is elkészíti mindenkinek az szja-bevallási tervezetet

2021. január 11. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

Március közepétől láthatóak a tervezetek, de aki maga szeretné elkészíteni a bevallását, már most hozzáfér a szükséges dokumentumokhoz.

A NAV idén is minden adózónak, a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít személyijövedelemadó-bevallási tervezetet – közölte a NAV. Mindez ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal történő vagy telefonos azonosítás után 2021. március 15-étől érhető el a NAV honlapján.

Ettől függetlenül a NAV már most közzétette a 20SZJA szja-bevallási nyomtatványt, a kitöltéséhez szükséges webes felület és a hagyományos Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) elérhetőségét.

Vagyis azok, akik maguk készítik el bevallásukat, már használhatják a webes kitöltőprogramot is, ami a legegyszerűbben a NAV eSZJA oldaláról érhető el. Az elkészített bevallások leggyorsabban elektronikusan küldhetők be, azonban a NAV felülete akkor is alkalmas a bevallás kitöltésére, ha valaki nem az Ügyfélkapun nyújtja be azt, hanem hagyományos módon kinyomtatva, papíron.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Az szja bevallásának és befizetésének határideje egységesen, mindenki számára 2021. május 20. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet rendelkezni elektronikusan és papíron is.

Kövess minket Facebookon is!