Groupama: Több mint 700 millió forint 250 ezer KGFB ügyfélnek, akik szabadon dönthetnek a pénzük sorsáról (x)

2021. január 8. – 08:59

frissítve

Groupama: Több mint 700 millió forint 250 ezer KGFB ügyfélnek, akik szabadon dönthetnek a pénzük sorsáról (x)
Fotó: Fürjes Viktória

Másolás

Vágólapra másolva

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel több mint 700 millió forintot ajánl fel a Groupama Biztosító a kötelezőgépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek. Az érintettek szabadon dönthetnek, hogy az összeget saját célra vagy az Országos Mentőszolgálat támogatására használják-e fel. Választásukról január 7-től február végéig nyilatkozhatnak a társaság honlapján keresztül.

A koronavírus járvány gyökerestül változtatta meg a mindennapi életünket és ez különösen igaz az utazási és közlekedési szokásainkra. A járművezetőkre a közel két hónapig tartó tavaszi kijárási korlátozások voltak a legnagyobb hatással 2020-ban”– mondta el Szobonya László, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője.

Kifejtette, hogy az autósok a ritkább autóhasználat révén csökkentették a korábbi évek átlagos forgalmát 2020-ban, és ezzel a balesetek száma is visszaesett. Az ügyfelek emellett a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában is. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alól viszont nincs kibúvó, a törvény értelmében minden autótulajdonosnak szerződést kell kötnie, és pontosan fizetnie kell a díjat„ – mutatott rá.

”A Groupama ezért úgy döntött, hogy KGFB ügyfelei bizalmát egy egyszeri, több mint 700 millió forintos összeg felajánlásával is értékeli. A Groupama ebben a rendkívüli járványhelyzetben is partnerként tekint az ügyfeleire. Biztosak vagyunk abban, hogy „fair” biztostóként részünkről ez a helyes és méltányos hozzáállás„ – hangsúlyozta Szobonya László.

A rendkívüli akció mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező Groupama ügyfelet érint. A több mint 700 millió forintos összeget, amely a biztosító egyedi KGFB szerződési portfóliója egyhavi díjrészét teszi ki, az üzembentartók között a 2020. december 28-án hatályos KGFB szerződésének egyhavi díjrészével arányosan osztják fel.

Szobonya László, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője
Szobonya László, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője

A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án a Groupama Biztosítónál 2021. január 1-je után is hatályos egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik.

A felajánlás egyszeri és nem jelenti az ügyfél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának csökkentését, az változatlan marad.

Az érintettek több opció közül válaszhatnak: a biztosító a számlájukra utalja a számukra felajánlott összeget, vagy beszámítja a díjfizetési kötelezettségükbe, de nyilatkozhatnak úgy is, hogy az Országos Mentőszolgálatot támogatják.

”A koronavírus elleni védekezésben a mentők 2020-ban rendkívüli szerepet vállaltak. Társaságunk a felajánlással tiszteleg a mentőszolgálat munkatársai előtt, és ügyfeleinknek is megadjuk a lehetőséget, hogy elismerésüket ily módon kifejezhessék„ – emelte ki a Groupama gépjárműbiztosítási főosztályvezetője.

A január 7-től február végéig tartó akció részletes információi a Groupama Biztosító honlapján keresztül a https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/ címen találhatók.

A felajánlott, több mint 700 millió forint azon részét, melyről nem nyilatkoztak és számlaszám sem áll rendelkezésre, a biztosítótársaság teljes egészében a mentők munkájának támogatására fordítja.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az Groupama Biztosító.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!