Több mint tízmilliárd forintot tudott tartalékolni a közmédia az elmaradt olimpia és futball-Eb miatt

2021. január 8. – 09:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A közmédia jó részben az olimpia és a futball-Európa-bajnokság elhalasztása miatt több mint tízmilliárd forint nyereséggel zárta a 2020-as évet.

Az Mfor.hu azt írta, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2020 harmadik negyedéves eredménykimutatása szerint 10,5 milliárd forint adózott eredménynél járt a közmédia költségvetése, így az év utolsó három hónapjára nagy tartalék maradt. Papp Dániel, a MTVA vezetője előre kalkulált is ezzel a nagy sportesemények elmaradása miatt.

Az MTVA reklámbevétele az egy évvel korábbihoz képest csökkent, 5,3 milliárd helyett csak 4,5 milliárd forint jött be az első kilenc hónapban, de a júniusi futball-Eb és az július-augusztusi olimpia elhalasztása miatt körülbelül 8 milliárddal a kiadások is csökkentek. A központi költségvetésből 2019-ben és 2020-ban is 67,6 milliárdot kapott januártól szeptemberig a közmédia.

Az Mfor megjegyezte, 2019-ben is lefelé olvadt a harmadik negyedéves többlet, így elképzelhető, hogy az év végére 10,5 milliárd alatt lesz az adózott nyereség.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!