950 millióért kapnak új autókat a budapesti rendőrök

2020. december 23. – 08:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 949,6 millió forintért közel száz darab új járművet vásárol az ORFK, egyenként bruttó 9,88 és 14,15 millió forint közötti áron – írja a Vezess.hu.

45 db Skoda Kodiaq Ambition, valamint 50 db VW T6.1 kombi típusú 9 személyes, és 3 db VW T6.1 Multivan 6 személyes mikrobusz jövőre áll forgalomba, és a rendőrség valamennyi területi szerve – a budapesti és megyei rendőr-főkapitányságok, Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, Nemzetközi Oktatási Központ, továbbá a rendvédelmi technikumok – használja majd őket, derült ki a lap kérdésére küldött rendőrségi válaszból. Az autókat a rendőrség olcsóbban vette, mint amennyiért az átlagember hozzájuthat, ha betér egy autószalonba.

Bár a járművek jelenleg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros M1 Autókereskedő budaörsi telephelyén állnak, nem tőlük, hanem Porsche Hungária Kereskedelmi Kft.-től vásárolták őket nyílt pályázaton. A Porsche tájékoztatása szerint arról van szó, hogy a nagyobb flották átadás előtti felkészítését a márkakereskedéseiken keresztül intézik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!